a

Centrul de Vizitare

Descoperiți frumusețea și diversitatea naturală la Centrul de Vizitare al Parcului Național
Domogled-Valea Cernei!

Centrul de Vizitare al PNDVC este un loc educativ, care vă ajută să înțelegeți importanța conservării și protejării naturii și a culturii locale. Indiferent dacă sunteți pasionat de peșteri, biodiversitate, sau sunteți interesat de tradițiile locale și comunitatea locală, Centrul de Vizitare vă oferă o perspectivă captivantă asupra acestei regiuni remarcabile.

Situat la ieșirea din Băile Herculane spre Baia de Aramă, Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei este un loc deosebit, care vă invită să explorați și să descoperiți bogăția naturală și culturală a acestei zone unice din România.

Centrul de Vizitare a fost conceput cu grijă pentru a oferi turiștilor și pasionaților de natură o imagine cuprinzătoare a Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Clădirea este structurată pe trei nivele, fiecare având o semnificație specială:

În demisol, veți avea ocazia să descoperiți “lumea peșterilor”,  o machetă 3D ce reprezintă 6 dintre cele mai reprezentative peșteri din parc, precum și machetă 3D a Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei pe care sunt prezentate principalele obiective şi trasee turistice. Această experiență vă permite să vă familiarizați cu frumusețea subterană a acestor peșteri și să înțelegeți importanța lor pentru ecosistem.

La parter puteți afla detalii despre localizare, limite, trasee turistice, rezervații naturale, habitate și situri Natura 2000, aveți posibilitatea de a explora biodiversitatea unică a florei și faunei, inclusiv speciile endemice, rare și protejate care trăiesc în parc. De asemenea, puteți afla despre peisajele spectaculoase, zonarea internă a parcului, tipurile de turism practicabile și regulile de vizitare.

Etajul centrului este dedicat omului și comunității locale. Aici puteți înțelege legătura strânsă dintre comunitatea locală și frumusețea naturală a Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Acest nivel vă va introduce în tradițiile și etnologia locului, oferindu-vă o perspectivă completă asupra modului în care oamenii și mediul natural interacționează.